Veiligheid

Om het woongedeelte in te komen is er een deur voorzien van hordeur tegen insecten, deze kunnen los van elkaar open zodat de buitendeur open staat en de hordeur dicht zodat de insecten buiten blijven maar er toch frisse lucht binnen kan komen.
Zodra de hordeur open gaat en/of de buitendeur dan komt automatische de opstap naar buiten, met een druk op de knop kunt u deze trap ook continue uit laten staan als de camper stilstaat.

De ramen rondom zijn voorzien van getinte ramen van glas die openschuiven en voorzien zijn van een hor. Bij de ingang kunt u de 4,5 kilo ABC brandblusser vinden. Omdat er in de camper gas gebruikt wordt voor de verwarming is er een koolmonoxidemeter- alarm, een gasdetector –en een rookmelder aanwezig.
In onze camper mogen maximaal 9 personen vervoerd worden. Om die reden zijn er dus 9 x 3-punts veiligheidsgordels op de zitplaatsen en liggen er 9 veiligheidshesjes.
Uiteraard is er ook een gevarendriehoek die u hopelijk niet nodig heeft. ’s Avonds is het handig dat er licht aan kan bij de buitendeur en er ook bij de opstap licht brand bij het openen van de deur.

Verder is de camper voorzien van 2 x EHBO tasjes en winterbanden, dit is goed voor de grip op de weg want helaas is het niet toegestaan door de verzekering om met de camper naar wintersport gebieden te gaan. Tevens is de camper all-risk verzekerd met een inzittende verzekering voor 9 personen (nakijken) en zowel de bestuurder als de passagier hebben een airbag bij een botsing. De verzekering eist dat de camper altijd en overal te volgen is. Dus bij diefstal van de camper gaat een GPS volgsysteem in werking.
Deze is verbonden met een alarmcentrale.

Comments are closed.