Op reis met een grote camper

Deze Amerikaanse Camper is een 10 meter lange Ford E450 met een Fleetwood Jamboree 31N opbouw. Dit is één van de grotere modellen van dit C-model camper. De camper bus is in 2011 gebouwd en datzelfde jaar uit Amerika geïmporteerd. 

Afmetingen

De Ford E450 is 10 meter lang. Wanneer je de fietsendrager gebruikt, is de camper een halve meter langer: 10,5 meter. Dat is het formaat van een standaard vrachtauto. Overigens is een personenauto met een met caravan erachter vaak langer. Door de airco in het woongedeelte is de camper totaal 3,50 meter hoog. Tijdens het rijden is de camper 2,55 meter breed. Op de standplaats kun je het middendeel aan beide zijden uitschuiven. Dat deel is dan 3,60 meter breed. De maximale hoogte in het woongedeelte is 2,08. Het leeggewicht van de camper is 5500 kilo.

De motor

De Ford E450 wordt aangedreven door een motor met 10 cilinders met een totale cilinderinhoud van 6,8 liter en een vermogen van 305 pk. De transmissie is automatisch, dus je kunt je tijdens het rijden op de weg en het verkeer focussen. De motor kan op 2 soorten brandstof werken. LPG met een tankinhoud van 300 liter (goed voor ca. 900 km.) en Euro95 benzine met een tank van 208 liter (Euro 95). We weten uit ervaring dat de camper bij gebruik van gas 1 op 3 rijdt en bij gebruik van benzine 1 op 3.2. Dat is een gemiddelde van bergen, heuvels en vlak terrein. Doordat de camper het gewicht van een vrachtauto heeft, mag je er maximaal 80 km per uur mee rijden.

De tankdop voor Euro 95 zit aan de bestuurderskant, de tankdop voor LPG om mee te rijden zit aan de achterzijde onder de bumper.

Water

Deze camper is voorzien van een schoonwater tank van 230 liter. Dat is voldoende om war nodig te drinken, het toilet te gebruiken en te wassen. Het afvalwater wordt opgevangen in 2 soorten tanks, te weten de grijswater tank (afwaswater en douche) met een inhoud van 132 liter, en de zwartwater tank (toilet), 132 liter.

Om de tanks leeg te maken wordt een rioolslang meegeleverd. Deze wordt met een bajonetsluiting gekoppeld.

Gas

Het fornuis, de koelkast, de boiler van 23 liter en de verwarming draaien op LPG gas. In de zomer is de 40 liter tank voldoende voor een reis van 2 tot 3 weken.

De tankdop voor het vullen van deze gastank zit aan de rechterkant van de auto.

Stroom

De camper heeft een 4000 watt aggregaat. Zodra deze aan staat kun je hiermee de airco laten draaien, kun je in de magnetron iets opwarmen en kun je elektrische apparaten gebruiken en/of opladen. Hiervoor vind je aan de bestuurderskant diverse stopcontacten.

Televisie & internet

De camper bus is voorzien van een TV met volautomatische satellietschotel met een recreatieabonnement (21 maart tot 21 september) van Canal Digitaal voor Nederlandse TV. Daarnaast is er Power WiFi waarmee het WiFi signaal dat opgevangen kan worden wordt versterkt voor gebruik in of rondom de camper.

Leveler systeem

Het automatische leveler systeem is erg handig. Dit systeem zorgt dat de camper waterpas komt te staan dus. Geen gedoe met blokken waar je op moet rijden dus. Daarnaast schommelt de camper veel minder wanneer je er op je standplaats doorheen loopt.

Centraal monitorpaneel

Om te kijken of de tanks niet (te) vol zitten of dat het schone water bijna op is, is de camper voorzien van een centraal monitor panel met controle lampjes voor de tanks voor schoon, grijs en zwart water, de accu voor het woongedeelte en de accu voor de auto. Ook kun je naast de bestuurdersstoel het aggregaat, de waterpomp en de verwarming van de boiler aan- en uitzetten. Bovendien kun je hier aflezen hoeveel uur het aggregaat nog aan vermogen heeft.

Krijg je al zin een avontuur met deze Amerikaanse camper?

Check dan meteen of deze luxe, grote camper beschikbaar is in de periode die je in gedachten hebt.

Je kunt deze camper huren in Zoetermeer. Bij de ophaal- en inleverlocatie is een ruim parkeerterrein. In overleg kun je je auto daar tijdens de reis laten staan.